ŠKOLA TEKVONDOA I TEKVONDO SPORTA
TEKVONDO KLUB POBEDNIK
Siniše Nikolajevića 13a, 11030 Beograd, Republika Srbija
+381 64 250 16 17+381 11 40 80 160

Danilo Čolović rođen je 1978. godine u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu, kao i više i visoke škole za trenera (zvanje sportski učitelj tekvondoa). Kao hiperaktivni, nejak dečak, koji je često bio sklon bolestima, odmalena se najviše interesovao za sport. Najviše interesovanja pokazivao je prema individualnim sportovima, a naročito prema borilačkim veštinama.

Sa 11 godina upisuje školu karatea “Partizan” na Banovom brdu kod majstora Ninoslava Glišića u kojoj će sve do srednje škole biti redovan i zapažen mladi član, u to vreme najtrofejnijeg kluba u zemlji. Početkom srednje škole sasvim slučajno dolazi u dodir sa tekvondoom, gde se na “prvi pogled” zaljubljuje u tu veštinu i taj predivan sport. Od tada tekvondo njemu postaje bitan, aktivan i svakodnevni deo njegovog života.

Kao šesnaestogodišnjak
inspirisan filmom “U zmajevom gnezdu”

Uporedo sa upisom u srednju školu u kojoj je učio za elektrotehničara računara, upisuje i školu samoodbrane i tekvondoa “Pobednik” kod majstora Vladimira Radovića u kojoj provodi pune dve godine. Gašenjem kluba “Pobednik” prelazi u “Galeb”, u školu tekvondoa Dragana Jovića – Galeta koji je u to vreme tek počeo da razvija klub. Tekvondo klub “Galeb” oduvek je važio za najbolji i najjači klub u zemlji, a kasnije i u regionu. Kao trener kluba “Galeb” i reprezentacije Jugoslavije, a kasnije Srbije, Dragan Jović – Gale je, pored vrhunskih rezultata na domaćoj i inostranoj sceni na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu sa Milicom Mandić, osvojio jedinu i u istoriji prvu zlatnu medalju za Republiku Srbiju.

Danilo je u “Galebu” proveo više od 12 godina. Pored brojnih medalja sa državnih prvenstava i manjih turnira, njemu omiljena i najvrednija je sa državnog prvenstva Jugoslavije 2001. godine kada je postao vicešampion države u borbama u seniorskoj konkurenciji u klasi “A”. U finalu za protivnika imao je klupskog kolegu Zorana Krajčinovića, koji je tada bio aktuelni šampion Evrope i treći na svetskom prvenstvu u Hongkongu 2001. godine.

Te 2001. njemu najuspešnije sportske godine, napušta zemlju. Odlazi da živi i radi u Švajcarskoj, gde će provesti skoro godinu dana. Posle boravka u inostranstvu, vraća se u domovinu i odlazi u vojsku. Kao pripadnik elitne jedinice 25. bataljona vojne policije Gardijske brigade na Dedinju, pored redovnih obaveza, teške i iscrpljujuće obimne obuke, obezbeđivanja reprezentativnih objekata, najviših vojnih i državnih zvaničnika, Danilo nalazi vreme da naporno i redovno trenira, razmenjuje iskustva sa elitnim vojnicima i isto tako podučava veštini samoodbrane pripadnike svog bataljona (oficire, podoficire i vojnike).

Danilo sa svojim mačkom Zloćkom i psima Flokom i Pašom

Nekoliko godina posle vojske odlučuje se da preuzme životnu ulogu trenera i otvara svoju školu tekvondoa i tekvondo sporta. Izabraće naziv “Pobednik”, isti onaj u kojem je počeo da uči svoje prve poteze i tako nastavi tradiciju.

Na studijama na Fakultetu sporta i fizičke kulture u Beogradu 2014. godine stekao je zvanje “operativni trener tekvondoa” (III nivo) dok je na studijama na Sportskoj akademiji u Beogradu 2022. godine stekao zvanje “sportski učitelj tekvondoa” (IV – najviši nivo) koje je neophodno za rad sa najmlađim uzrastima.

Danas kao majstor tekvondoa 5. Dan (Kukkiwon – WT) obavlja funkcije predsednika i glavnog trenera tekvondo kluba “Pobednik” koji broji preko 130 članova.

Njegov životni moto je
“Hrabar je onaj koji pobedi sebe”.