ŠKOLA TEKVONDOA I TEKVONDO SPORTA
TEKVONDO KLUB POBEDNIK
Siniše Nikolajevića 13a, 11030 Beograd, Republika Srbija
+381 64 250 16 17+381 11 40 80 160
POLAZNICI PRIPREMA

Ukupno prijavljenih: (17) polaznika: Filip Tomašević (Zmajevi), Pavle Božović (Mlađa grupa), Jana Mišić (Starija grupa), Nestor Blagojević (Zmajevi), Milica Paunović (Mlađa grupa), Uroš Tomić (Zmajevi), Vukašin Pantović (Mlađa grupa), Ognjen Simeunović (Mlađa grupa), Iva Erceg (Starija grupa), Luka Erceg (Mlađa grupa), Filip Čolović (Zmajevi), Ilija Šušnjar (Zmajevi), Aleksandar Čolović (Zmajevi), Ognjen Đorđević (Mlađa grupa), Nikola Rilaković (Mlađa grupa), Aleksandra Prvulović (Mlađa grupa) i Đorđe Đorđević (Mlađa grupa).

Kada i gde?

Obaveštavamo Vas da će se
LETNjE PRIPREME POBEDNIKA 7 – TARA 2020 održati u hotelu
“Beli bor” u vremenskom intervalu od 20.08. do 30.08.2020. godine (10 punih pansiona) u prelepom delu Srbije, Zlatiborskom okrugu, opština Bajna Bašta na udaljenosti od 171 km jugozapadno od Beograda.


Planina Tara

Na krajnjem zapadu Srbije, gde Drina pravi najveću okuku u svom toku, smeštena je najlepša srpska, a ujedno i jedna od najlepših planina Evrope – Tara. Malo je mesta sa toliko zelenila, mira i tišine.

Postoji više legendi o nastanku samog imena Tare. Jedna od njih kaže kako su stari Kelti (narod koji je nekada naseljavao veliki deo Evrope) imali svoju boginju lepote – Taru. Tražeći jedno od najlepših mesta da joj podignu hram, hodili su i brodili čitavom Evropom. Došavši na ovu planinu, zadivljeni njenom lepotom i tišinom, odlučili su da baš tu, na mestu koje se nalazi u neposrednoj blizini današnjeg hotela “Omorika“, podignu hram.

Planina Tara se prostire na 19.200 hektara i zbog svojih izuzetnih prirodnih retkosti 1981. godine dobar njen deo proglašen je nacionalnim parkom. Prosečna nadmorska visina od 1000 do 1200 metara i netaknuta priroda idealan su spoj za odmor i oporavak. Najviši vrh, Zborište, visok je 1 544 m i nalazi se na 4,5 sata hoda jugozapadno od hotela “Omorika“. Od ukupne površine koju Tara zahvata, preko 70% čine guste četinarske šume. Među njima rasuti su proplanci, pitomi, zeleni i prepuni tišine. Planina krije i hrani izuzetno bogat životinjski svet. Na njoj živi preko 1000 biljnih i više od 200 životinjskih vrsta. Preko 300 srna pase na proplancima Tare i preko 300 divokoza pentra se kanjonom Drine, dok je oko četrdeset medveda nastanjeno na planini. Dok budete šetali Tarom, dok vam nozdrve budu pune mirisa gorskog bilja i smole, pratiće vas razdragani cvrkut ptica, kojih ovde ima preko 150 vrsta.

Ono što slavi planinu Taru jeste drvo neizmerne lepote, Pančićeva omorika. Naš čuveni botaničar Josif Pančić tragao je dvadesetak godina za drvetom, za koje je čuo da postoji, ali nije znao gde. Posle mnogo lutanja sreo se sa njom 2. avgusta 1875. godine na brdu Vis, u selu Zaovinama, gde se danas nalazi prelepo gorsko jezero tirkizno zelene boje.

Pančićeva omorika naseljavala je veći deo Evrope, ali je ledeno doba uspela da preživi samo na planini Tari i u kanjonu reke Drine zahvaljujući toplim strujanjima Panonskog mora koje je nekada davno dopiralo do oboda planine. Svako drvo Pančićeve omorike, koje bilo kad i bilo gde da sretnete na svetu, potiče, što korenom, što semenom – sa planine Tare.

Tara je dugačka preko 40 km i na njenom najlepšem, istočnom delu, smešteni su hoteli Vojne ustanove „Tara“ (hotel “Omorika“ i hotel “Beli bor“). Osim svoje neizmerne lepote, koja svakog ostavlja bez daha, malo ima planina sa takvim okruženjem kao što ga ima Tara. Podno njenih severnih padina nalazi se reka Drina i prelepo jezero Perućac (dužine 52 km) nastalo izgradnjom Hidroelektrane “Bajina Bašta“. Jezero, provlačeći se kroz litice trećeg po veličini kanjona na svetu, dopire do podnožja čuvene na Drini ćuprije u Višegradu.

U neposrednoj blizini nalazi se i prelepi gradić Bajina Bašta. Podvučena pod samu planinu smeštena je i zadužbina kralja Dragutina iz trinaestog veka, Manastir Rača. Na južnim obroncima ušuškala se Mokra Gora kojom vijuga Šarganska pruga, jedna od najatraktivnijih sačuvanih pruga uskog koloseka u Evropi i gde je pribežište, daleko od svega, u svom Drvengradu, pronašao i naš najveći reditelj, Emir Kusturica. Blizu hotela Vojne ustanove „Tara“ leži i selo Kremna, u kom su rođeni, rasli i proricali jedni od najvećih svetskih proroka, čuveni Tarabići. Na samo četrdesetak kilometara od centra Tare nalazi se Zlatibor (jugoistočno) i Višegrad (jugozapadno).

Zašto Tara?

Kažu da planina Tara ima najviše pozitivne energije i izuzetnu koncentraciju negativnih jona koji su od vitalnog značaja za zdravlje ljudi. Glavnu ulogu u “sprovođenju” kiseonika u naš organizam imaju upravo ti tzv. negativni joni.

Hotel Beli Bor

Hotel je smešten u mestu zvanom Radmilovac na nadmorskoj visini od 1025 metara, udaljen od hotela ,,Omorika” 3,5 km. Povezuje ih asfaltni put i uređena šetna staza.

Raspolaže sa 125 komforno opremljenih soba. Pored restorana, hotel ima i kafanu, dva aperitiv bara i diskoteku. Kongresna sala i nekoliko manjih sala su opremljene potrebnom audio-vizuelnom opremom za održavanje seminara, kongresa i savetovanja.

Bežični internet je dostupan u centralnom holu hotela.

Pored hotela su dva ski lifta sa stazama pogodnim za školu skijanja i rekreativno skijanje gostiju. Tu je i rukometno igralište, tri košarkaška terena i pomoćni fudbalski travnati teren kao i dva teniska terena sa čvrstom podlogom što naš hotel čini idealnim mestom za organizovanje sportskih kampova.

Letnje učionice pored hotela se koriste kao učionice i radionice organizovanih škola i nastave u prirodi.

Sportska sala za bavljenje tekvondo sportom iznosi preko 200 m2. U neposrednoj blizini na samo 50 m od hotela nalaze se spoljni tereni za male sportove poput fudbala, košarke, tenisa, odbojke i rukometa kao i šumska trim staza za trčanje dužine 1000 m.

Letnje pripreme su namenjene članovima uzrasta rođenim 2013. i starijim.
Kapacitet rezervisanih mesta za klub je minimalnih 20 a maksimalnih (40) četrdeset.

Na programu su sledeći sadžaji:

 • sportski treninzi (jutarnje kondicioniranje i tekvondo sport);
 • rekreativni programi (plivanje, fudbal, košarka, duge šetnje, dečije igrice itd.);
 • obilazak kulturnih znamenitosti i okoline;
 • moguć jedan do dva (1—2) poludnevna izleta (ne ulazi u cenu priprema).

Cena
Cena letnjih priprema za uzrast do 16 godina je 35.000 rsd dok za uzrast od 16 do 20 godina je 42.000 rsd.

U cenu priprema je uračunat:

 • prevoz autobusom do odredišta i povratak;
 • desetodnevni hotelski smeštaj (10 punih pansiona);
 • boravišna taksa;
 • klupska tematska majica;
 • klupska taksa.

Vreme polaska i povratka
Polazak je 20.08. ujutru u 07 časova, povratak je 30.08.2020. oko 16 časova.
(vreme polaska i povratka podložno je manjoj promeni).

Prijava i način plaćanja
Prijava je otvorena do 20. marta 2020. godine do kada treba uplatiti prve dve rate. Zbog opšte situacije sa trenutnom pandemijom Covid-19 učesnicima se obezbeđuje prijava do 11. juna 2020. godine i mogućnost da zaostali dug ravnomerno podele u poslednje tri rate (junsku, julsku i avgustovsku).

DINAMIKA PLAĆANJA U 7 RATA
Tara 2020 (10 punih pansiona)Uzrast do 16 godina
Uzrast  od 16 do 20 godina
I Rata (do 20. februara)5.000 rsd6.000 rsd
II Rata (do 20. marta)5.000 rsd6.000 rsd
III Rata (do 15. aprila)5.000 rsd6.000 rsd
IV Rata (do 15. maja)5.000 rsd6.000 rsd
V Rata (do 15. juna)5.000 rsd6.000 rsd
VI Rata (do 15. jula)5.000 rsd6.000 rsd
VII Rata (do 18. avgusta)5.000 rsd6.000 rsd
UKUPNO:35.000 rsd42.000 rsd

Napomene:

 • Dinamika plaćanja se mora poštovati zbog uplate avansa organizatorima. Zbog opšte situacije sa trenutnom pandemijom Covid-19 učesnicima se obezbeđuje prijava do 11. juna 2020. godine i mogućnost da zaostali dug ravnomerno podele u poslednje tri rate (junska, julska i avgustovska).
 • Broj učesnika ograničen je na minimalnih (15) do maksimalnih (19) osoba.
 • Popunjenu prijavu dostaviti u klub za vreme radnog vremena.
 • Ostale informacije na telefon: 064 / 250 16 17.

SPORTSKI POZDRAV!