TEST

Trener

 

Danilo Čolović ren je 1978. godine u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu. Kao hiperaktivni, nejak dečak koji je često bio sklon bolestima odmalena se najviše interesovao za sport. Najviše je interesovanja pokazivao prema individualnim sportovima a naročito prema borilačkim veštinama.

Sa 11 godina upisuje školu karatea "Partizan" na Banovom brdu kod trenera Ninoslava Glišića gde će sve do srednje škole biti redovan i zapažen mladi član najtrofejnijeg kluba u zemlji. Početkom srednje škole sasvim slučajno dolazi u dodir sa Tekvondoom gde se na "prvi pogled" zaljubljuje u taj predivan sport. Od tada Tekvondo postaje bitan, aktivan i svakodnevni deo njegovog života.

 

     
Sanjao Olimpijske igre - Danilo sa nepunih 18 godina

 

Upisom u srednju školu gde je učio za elektrotehničara računara upisuje i školu tekvondoa "Pobednik" kod majstora Vladimira Radovića gde provodi pune dve godine. Gašenjem kluba "Pobednik" prelazi u "Galeb" u školu tekvondoa Dragana Jovića - Galeta koji je u to vreme tek počeo da razvija klub. Tekvondo klub "Galeb" oduvek je važio za najbolji i najjači klub u zemlji a kasnije i u regionu. Kao trener kluba "Galeb" i reprezentacije Jugoslavije a sada Srbije, Dragan Jović - Gale je pored vrhunskih rezultata na domaćoj i inostranoj sceni na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu sa Milicom Mandić osvojio jedinu i u istoriji prvu zlatnu medalju za Republiku Srbiju.

 

 

 

Danilo je u "Galebu" proveo više od 12 godina. Pored brojnih medalja sa državnih prvenstava i manjih turnira, njemu omiljena i najvrednija je sa državnog prvenstva Jugoslavije 2001. godine kada je postao vicešampion države u borbama u klasi "A". U finalu za protivnika imao je klupskog kolegu Zorana Krajčinovića koji je tada bio aktuelan šampion Evrope i treći na svetskom prvenstvu u Hongkongu 2001. godine.

Te 2001. njemu najuspešnije sportske godine napušta zemlju. Odlazi da živi i radi u Švajcarskoj gde će provesti skoro godinu dana. Posle inostranstva vraća se u zemlju i odlazi u vojsku. Kao pripadnik elitne jedinice 25. bataljona vojne policije Gardijske brigade na Dedinju pored redovnih obaveza, teške i iscrpljujuće obimne obuke, obezbeđivanja reprezentativnih objekata i najviših vojnih zvaničnika Danilo nalazi vreme da naporno trenira, razmenjuje iskustva sa elitnim vojnicima i isto tako podučava veštini samoodbrane pripadnike svoje čete (oficire, podoficire i vojnike).

 


Čast je služiti otadžbini - vojnik Danilo Čolović

 

Nekoliko godina posle vojske odlučuje se da preuzme životnu ulogu trenera i otvara svoju školu tekvondoa. Za ime svog kluba izabraće "Pobednik", isti naziv u kojem je počeo da uči svoje prve poteze i tako nastavi tradiciju.

 

     
    Samoodbrana                                                 Sportska borba

 

Danas kao majstor tekvondoa 4. Dan (Kukkiwon - WTF) sertifikata obavlja funkciju predsednika i trenera Tekvondo kluba "Pobednik" koji broji preko 80 članova.

               
Majstorska zvanja trenera Danila Čolovića

 

Na studijama na fakultetu sporta i fizičke kulture u Beogradu stekao je zvanje "Operativni trener" III (najvišeg) stepena.