ŠKOLA TEKVONDOA I TEKVONDO SPORTA
TEKVONDO KLUB POBEDNIK
Siniše Nikolajevića 13a, 11030 Beograd, Republika Srbija
+381 64 250 16 17+381 11 40 80 160

LIČNA ZAŠTITNA OPREMA
| LZO |

Šta je lična zaštitna oprema?
Lična zaštitna oprema u daljem tekstu LZO je lični klupski ranac za tekvondo koji je napunjen sledećim sadržajem: zaštitnom kacigom sa vizirom, zaštitnim rukavicama, štitnicima za ris stopala ili takozvanim čarapicama, suspenzorom za genitalije, po par štitnika za podlaktice i potkolenice i oklopom za gornji deo tela (torzo) koji je pričvršćen u futroli na spoljnom delu klupskog ranca za tekvondo. Klupski ranac je domaće radinosti i napravljen je u Srbiji što možemo da se pohvalimo da je ovo prvi srpski ranac za tekvondo koji je specijalno izrađen i dizajniran za potrebe kako rekreativaca tako i takmičara. Klupski tekvondo ranac je obavezan deo LZO i ne može se zameniti sa nekim drugim rancem, torbom, vrećom i slično.

Ko sve treba da nabavi LZO ?
Ova oprema prevashodno je namenjena rekreativcima koji žele veliku promenu u načinu treninga, koji vole kontakt i žele da se upuste u novi koncept rada kluba tj. učenju, savladavanju sasvim nove tehnike i sparinzima u ovom predivnom sportu. Što se tiče članova koji planiraju da se oprobaju kao takmičari u borbama LZO je neophodna. Za rekreativce LZO nije i nikada neće biti obavezna.

Koji su benefiti korišćenjem LZO ?
Gledano iz ugla kako LZO utiče na zdravlje, onaj ko je bude koristio dobro će se oznojiti kao da je koristio saunu i samim tim pozitivno će uticati na termoreceptore kod mladih ljudi što proizilazi da će biti otporniji kako na vrućinu tako i na hladnoću
.
Drugo, pored razvijanja osnovnih pet pravaca: brzine, snage, izdržljivosti, koordinacije pokreta i fleksibilnosti razvijaće se još jedan najbitniji a to je čvrstoća tela koja se stiče trpljenjem optimalnih udaraca preko ove opreme što obavezno isključuje predeo glave.
Što se tiče organizacije trenažnog procesa rekreativci će dobiti mogućnost za zanimljivije i optimalno teže treninge, sparinge unutar matične grupe i kluba, međuklupske treninge i sparinge, odlaske na sportske kampove i pripreme i ako žele da se oprobaju na nekom turniru u borbama koji će biti organizovan par puta godišnje i za rekreativce.

Za koga nije LZO ?
* Neće moći da je koriste članovi koji su se lično izjasnili da je ne žele (bez obzira na stav roditelja/staratelja);
* Za grupe Mali Tigrovi i Vidre;
* Za početnike tj. za članove koji imaju beli pojas;
* Za članove kluba za koje trener proceni da ne vole ili se plaše kontakta.


PRAVILNIK ZA KORIŠĆENJE LZO

  • Član koji poseduje LZO stiče prava na sportske treninge i sportske sadržaje koje nudi klub koji uključuju korišćenje iste.
  • Član koji se lično izjasnio da ne želi da koristi LZO neće mu biti dozvoljeno da je poseduje sve dok svoj stav ne promeni i ne uveri glavnog trenera u promenu svoje odluke.
  • LZO mora biti označena isključivo od strane kluba. Svako samostalno označavanje, pisanje, crtanje itd. po istoj čini je neupotrebnom.
  • Klupski tekvondo ranac je obavezan deo LZO i ne može se zameniti sa nekim drugim rancem, torbom, vrećom i slično.
  • Korišćenje LZO mora biti u kompletu. Nedostatak bilo kog dela opreme u klupskom tekvondo rancu čini je neupotrebnom.
  • LZO mora biti čista i higijenična. Ukoliko se bilo koji deo opreme bude neprijatno osećao na nehigijenočnost ili na jake mirise poput dezedoransa, parfema i slično kompletnu opemu čini neupotrebnom.
  • LZO održavati prema specifikacijama koje propisuje proizvođač.
  • LZO je LIČNA STVAR i zabranjeno je pozajmljivanje drugom licu na korišćenje.
  • Punu odgovornost za LZO snosi jednino roditelj/staratelj do 21. godine svog deteta dok za starije od 21 godine punu odgovornost snosi korisnik (član).

PRIJAVA ZA NABAVKU
LIČNE ZAŠTITNE OPREME

Ime člana
Prezime člana
Poslednja tri broja JMBG-a člana
Izjašnjavam se da želim da nabavim ličnu zaštitnu opremu:


Potrebna mi je kompletna lična zaštitna opema:

Već posedujem nešto od opreme. Da bih je kompletirao potrebno mi je:
Uspešno ste se prijavili. Očekujte poziv administratora kluba koji će Vam dati informacije o sledećem koraku.
Nešto nije u redu sa prijavom, molimo Vas pokušajte ponovo!