ŠKOLA TEKVONDOA I TEKVONDO SPORTA
TEKVONDO KLUB POBEDNIK
Siniše Nikolajevića 13a, 11030 Beograd, Republika Srbija
+381 64 250 16 17+381 11 40 80 160

MALI TIGROVI

PROGRAM JE NAMENjEN DECI OD 4 DO 6 GODINA KOJA UČE SVOJE PRVE SPORTSKE KORAKE.

Grupa Mali Tigrovi je zapravo školica sporta sa osnovnim elementima tekvondoa.

Kroz ovaj pažljivo odabran program treninga koji se razvijao u proteklih petnaest godina najmlađima se uvod u sport prikazuje kao igra i radost preko koje će dete uživati i razvijati svoje mentalne osobine i fizičke sposobnosti, jačati karakter i snažiti svoje još nejako telo.

Tekvondo kao moderan bazični sport (borilačka gimnastika) spada i u pred-sport preko kojeg se lakše dolazi da se dete i roditelj (do 12. godine deteta) opredele i odaberu kojim će se sportom dalje baviti.

Kroz stručno odabrane programe treninga i zanimljive sportske igre glavni fokus u ovoj grupi je na:

  1. Sportskoj socijalizaciji
  2. Povećanju pažnje i koncentracije
  3. Disciplini
  4. Krupnoj i finoj motorici
  5. Gipkosti

TRENERI KOJI RADE SA NAJMLAĐIM UZRASTIMA SU SPORTSKI UČITELj TEKVONDOA DANILO ČOLOVIĆ, MAJSTOR 5. DAN (KUKKIWON – WT), BIVŠI REPREZENTATIVAC U BORBAMA, ŠKOLOVAN NA FAKULTETU SPORTA I FIZIČKE KULTURE U BEOGRADU I NIKOLA TOMIĆ OPERATIVNI TRENER KOJI JE POČEO DA VEŽBA TEKVONDO RANO, PUN RAZUMEVANJA I STRPLJENJA ZA POTREBE MALIŠANA.

MALA DECA NA TRENINZIMA KANALIŠU SVOJU NEISCRPNU ENERGIJU KOJA JE KARAKTERISTIČNA ZA NjIHOV UZRAST. KROZ RAZNE VEŽBICE I UZ IGRU UVEŽBAVAJU SVOJU MOTORIKU I UČE SE
OSNOVAMA TEKVONDOA. ONO ŠTO OVI TRENINZI, PRE SVEGA, IMAJU ZA CILj JE DA SE DECA NAUČE
DISCIPLINI SVOJSTVENOJ BORILAČKIM VEŠTINAMA, RAZVIJU SAMOSTALNOST, SAMOUVERENOST I SAMOPOUZDANJE.

ZDRAV NAČIN ŽIVOTA I MORALNE VREDNOSTI KOJE SE UČE NA TRENINGU STVARAJU JAKU I ZDRAVU LIČNOST KOJA JE SVESNA SEBE I OKOLINE I NE TRAŽI IZAZOVE U VIDU ALKOHOLA, DROGE I ULICE. IZAZOVI SU IM TAKMIČENjA I POLAGANjA ZA VIŠI POJAS.

UTIČE NA PRAVILNO DRŽANJE TELA, OBLIKUJE MIŠIĆE, RAZVIJA BORBENOST ALI I SOLIDARNOST I PRIJATELjSTVO, KAO I POŠTOVANjE PROTIVNIKA.


Vaše iskazivanje interesovanja za probne (besplatne) treninge možete pronaći na stranici POČETAK RADA GRUPE MALI TIGROVI.

SPORTSKI POZDRAV!