ŠKOLA TEKVONDOA I TEKVONDO SPORTA
TEKVONDO KLUB POBEDNIK
Siniše Nikolajevića 13a, 11030 Beograd, Republika Srbija
+381 64 250 16 17+381 11 40 80 160

Dragi roditelji i članovi kluba,

Potrebno je da Vam se obratim povodom letnjeg kampa jer ta tema nije mogla biti na dnevnom redu na prošlom roditeljskom sastanku početkom oktobra prošle godine jer smo u to vreme tražili aranžman u našoj zemlji.

Dosta se toga promenilo poslednjih godina jer više ni deca nisu ista kao pre. Ona danas traže više zabave i druženja a nedostaju im motivacija, fokus i ciljevi ka kojima bi išli. Zbog toga sam siguran da ne mogu da organizujem letnji kamp/pripreme u Srbiji za većinu članova našeg kluba gde bi akcenat bio na treninzima a manje na zabavi.

Zbog čega sam se odlučio za Grčku
Odlučio sam se za kamp Skouras koji je po meni najbolji letnji kamp za decu za koji znam. Evo i ja ću uskoro 46 godina i jedva čekam da odem u Skouras 😀

Prošle godine preko 1000 dece iz Srbije nije uspelo da budu učesnici kampa iako su to želeli. Mi imamo tu sreću da sa organizatorom sarađujemo preko 10 godina te imamo prednost u odnosu na druge jer su sva mesta već bila rasprodata u oktobru prošle godine.

Što se tiče puta do Grčke i nazad mogu Vam reći da je “ravan kao staklo” i da nije naporan jer autobus staje na dosta mesta gde možemo da izađemo i “protegnemo noge”, koristimo toalet, kupimo nešto za put itd. Evidentno je da deca tokom puta ne osećaju mučninu. Put do kampa i nazad prođe uz noćobdijanje po autobusu uz druženje, muziku i pesme a kada se deca izmore spavaju ko topovi sve do krajnje destinacije.

Dolazak u kamp je odlično organizovan gde nas veoma brzo smeštaju bez dugog čekanja jer je smena pre nas već napustila kamp.

U kampu ima 3.000 kreveta namenjenih samo kamperima gde je maksimalan kapacitet zauzetih kreveta 2.700 dok je 10 % ostavljeno kao rezerva u slučaju vanrednih situacija. Takođe kamp opslužuje preko 300 zaposlenih (administracija, obezbeđenje, higijena, medicinski centar, restoran, vođe grupa, treneri rekreatvnih programa, spasioci pored vode, psiholozi, nastavnici stranih jezika. blagajna itd.)

Kamp je ograđen kao vojna kasarna, pokriven bezbednosnim kamerama samo sa jednim zvaničnim ulazom i izlazom gde niko bez znanja uprave kampa ne može da uđe niti da izađe iz njega. Za vreme spavanja tokom cele noći dežura obezbeđenje koje obilazi svaki kutak kampa.

U našoj i poslednjoj smeni sezone u kampu vladaju nešto “labavija” pravila u odnosu na stroga pravila tokom cele sezone što deci to odgovara.

Kamp Skouras ove godine navršava 36 godina svog postojanja.

Šta ako je dete neplivač
Moj utisak je da ima dosta neplivača u kampu i da nema potrebe da se Vi roditelji plašite. Nisam čuo za ovih 10 godina ni za jedan problem u vodi a kamoli video. Pravila su vrlo jasna a infrastruktura pokriva i zabavu u vodi i za neplivače. Što se tiče bazena neplivači idu u plići bazen gde mugu u vodi da stoje kao i obavezno prisustvo spasilaca oko bazena i na plaži koja je vlasništvo samog kampa. Spasioci su profesinalna lica koja na sebi imaju crvene kupaće, crvene bove, visoke osmatračnice ko kule i izgledaju kao iz američkih filmova sa natpisom “Lifeguard” na sebi. Ovi naši spasioci koje sam viđao na našim bazenima i Adi su smešni za Grke. Uz najmlađe koji su u vodi obavezno je i jedan od trenera našeg kluba.

Anketa
Što se tiče naše dece pri anketi koju sam sproveo prošle godine pitanjem ” Da li ste za letnji kamp u Srbiji (neka planina, bazen, jutarnje trčanje, teretana, tekvondo sport, izleti itd..) ili za Skouras kamp ? ” 100 % dece je bilo za Skouras kamp dok je 9 % njih glasalo i za neki kamp u Srbiji. Da razumete, deca su imala za pravo da glasaju istovremeno za jedno i drugo.

Pripremni period i za takmičare
Na kampu pored velike bezbednosti po sve a pogotovo po decu, vrhunskog druženja, organizacija žurki svako veče, čistog mora, bazena, preko 40 različitih sportskih programa, akva parka, izleta po Halkidikiju (plaže i drevni grad Afitos) imamo odlične uslove i za pripremni period za naše takmičare.

Deca koja se ne takmiče mogu da se samo zabavljaju dok takmičari mogu da imaju do 2 treninga dnevno i opet da imaju dovoljno vremena za zabavu i druženje.

U kampu imamo nadkrivenu salu za tekvondo od 200 m2 pod strunjačama, dobro opremljenu teretanu isto nadkrivenu u hladu i profesionalnu atletsku stazu za trčanje sa tartan podlogom. Svi ovi objekti su na otvorenom što je velika prednost. Jedninu manu koju bih izdvojio to je što nema kuvanih jela.

Razlika u ceni u odnosu na Srbiju
Cena aranžmana od 7 punih pansiona na Zlataru ili Tari bila bi minimum 43.000 rsd gde je ogromna razlika u doživljaju deteta u Grčkoj u odnosu na Srbiju a skuplje je samo za oko 20 % uključujući kompletan aranžman sa džeparcem, akva parkom, troškovima puta i putnim osiguranjem, izletima itd.

Ono što slobodno mogu reći da nam se deca vraćaju mnogo srećnija sa ovakvog kampa i da je ovo prava prilika da Vašem detetu pružite nezaboravno leto u koliko Vas je slušalo i bilo dobro. Mislim da je ovo prava nagrada 🙂

Prijava je otvorena do 23. februara i nakon isteka prijave svako naše nepopunjeno mesto moramo da vratimo organizatoru u nepovrat.

Više informacija o kampu možete pogledati putem sledeće stranice https://www.skouraskamp.rs/#informacije-skouras-kamp

Za sve ostale informacije slobodno me kontaktrajte na 063339117

Možete kontaktirati i organizatora kampa i informisati se o svemu što Vas zanima na https://www.skouraskamp.rs/#kontakt

Sporski pozdrav!

( Danilo Čolović )